od Phoebe » 25 kvě 2006 15:01
No a teď konečně to nejdůležitější:
byli jsme u veterináře. Šli jsme tam zároveň s potkanama a se psem, což se nakonec neukázalo jako špatnej nápad. Náš pes trpí na podobně podivný průjmy, první parazitologii měl negativní, ale teď se bude dělat druhá, protože paraziti (nějací prvoci, co ničí sliznice - předtím jsem vzali nevhodný vzorky trusu) jsou nejpravděpodobnější. A tím pádem je prý i u potkanů nejpravděpodobnější, že by je od něj chytli.
Prý si ale nemusím o kluky dělat obavy, vzhledem k tomu, že jsou jinak naprosto normální a je to jen tak malá část denní stolice to nebude nic vážnýho. Na to, aby se přesně zjistila příčina (pokud to nebudou ty paraziti a neustane to) by se musel odebrat vzorek PŘÍMO ze střeva a k tomu bych se teda uchýlila až za předpokladu, že by byli vyloženě nemocní. Dieta v podobě zrní je prý jediný, co jsem mohla zatím udělat a až se to úplně uklidní mám zkusit čas od času dát něco dobrého, ale zatím vynechat všechny potraviny, které by mohly působit průjmy včetně těch jogurtů. Živin mají dost i v zrní a pijou o sto šest.
Docela se mi ulevilo. Myšáci hlavně vypadají úplně v pořádku, až na tohle. Nebyla jsem v Liliový, byla jsem tam, kam chodíme se psem, ale je tam nová doktorka a je super. Bylo vidět, že o tom opravdu něco ví a zabývá se tím. V případě, že se neprokážou paraziti a bude se to zhoršovat mám přijít. Tak uvidíme.