ANi 4 týdenní. Sice jsou ještě mladí, ale proč proboha? Za týden je dáte k sobě znovu a pak budou mimina, ani nevíš, jak rychle. Prostě samice a samec - NE Nehledě na tom, že pokud jsou ze zverexu, tak jim klidně může být osm týdnů
život není o počtu nadechnutí, ale o situacích, které dech berou
Ahoj mám problém.... :/ Včera jsem moji asi 5-ti měsíční potkance Lily přikoupil kamarádku Peggy ( má asi jen pár týdnů, je maličká jako myš.... ) Obě dvě poktanice jsou ze zverimexu, když jsem Peggy přivezl domů obě jsem dal podle rad do neutrálního prostředí, tam se očuchaly a tím to haslo dál se o sebe nezajímaly.... No tak jsem je dal do klece ( která původně patřila Lily), to byla Lily trošku vystresovaná atd. začaly klasické seznamovací boje, ale nic závažnýho jen Lily ukazovala kdo je tady pánem..... takže seznámení proběhlo úspěšně, ale teď můj problém: Peggy jakoby zezadu naskakuje na Lily... Lily si to samozřejmě nenechá líbit takže se moc nebojím, ale začal jsem pochybovat jestli mi ve zverimexu neprodali samečka.... ještě se pokusím poslat foto jestli byste mi nemohli pomoct poznat co je Peggy zač.....
takový to "oprcávání" zezadu dělaj i holky nebo kluci na sebe... stejně třeba jako psi.... není to jen projev sexuální touhy, ale i dominance... holky se na sebe vrhaj, protože si to v kleci rovnaj, kdo bude šéf....i tak bych ale sledovala, jestli peggy nerostou kuličky.... to by pak mohl být průšvih...
No ono mi je divný že se právě pokouší "oprcávat" ta menší a míň dominantní.... A když jsem jí zkoumal tak mě přijde že má pohlavní orgán větší než Lily... ( ale stejně daleko od řitě..... )
no asi je v údobí, kde to není moc poznat, ale takové čtyřtýdenní už kuličky má, takže sledovat.
mám: jarní unavu po ní přijde letní letargie, podzimní nostalgie a zimní deprese
Všichni moji mrtví - krouží nade mnou. Ochraňují mne, pomáhají mi. Chtějí abych byla šťastná. Jak můžu být šťastná když nejsem s nima, ale jenom oni se mnou?
to je normální...mě tu taky nový mimina obskakujou starší a mnohem větší obyvatelky... pomocí vzdálenosti mezi "dírkama" se rozlišuj ty nejmenší mimina, ještě holátka opravdu se to dá poznat jednoduše, kluk má pod ocáskem jasně vidět kuličky, dospělej samec pak koule.. tady to je vidět....
jestli tohle Peggy začne růst, tak okamžitě oddělit od Lily... kdo ví, jak starý mimina maj ve zveráku, ale snad už byla natolik stará, že už by to bylo vidět....
Dobře tak ste mě uklidnily... Díky! Peggy zatim podle mě kuličky nemá, takže je nechám spolu.... Lily s ní už vychází dobře, jen občas je slyšet písknutí Peggy, když jí Lily dává najevo že tohle dělat nebude....
Krátce po sobě mně zemřeli dva kluci a zůstal po nich sám jejich 1,5 kamarád. Vedle v kleci mám dvě stejně staré kastrované samičky, takže jsem je zkusila dát dohromady. Nejdříve jsem je vyměnila v klecích. Kupodivu nereagovali vůbec nijak (po krátkém průzkumu šli hledat jídlo), takže dnes cestují k veterinářce hromadně a mám je s sebou v práci. Jsou naprosto zlatí
mám: jarní unavu po ní přijde letní letargie, podzimní nostalgie a zimní deprese
Všichni moji mrtví - krouží nade mnou. Ochraňují mne, pomáhají mi. Chtějí abych byla šťastná. Jak můžu být šťastná když nejsem s nima, ale jenom oni se mnou?