Nejak to tu ztichlo... Je super, ze zdielate skusenosti komu ako ktory asan (ne)smrdi, ale dost zalezi na tom,
co potkanici zeru a piju... Inak som prisiel na to, ze pouzivanie sava a inych desinfekcii s obsahom chloru, ten smrad z asanu umocnuje.
Kupil som balik pre macky, tretinu cca 3L som nasypal dvom slecnam do starej klietky ktora bola nova z obchodu nepouzivana, len prebehnuta purovou vodou a oplachnuta.
Menili sme klietku po tyzdni, to akurat zacala podstielka v starej klietke smrdiet. Takze fajn, tyzden bez zapachu...
Kedze "nova" klietka z inzeratu bola pouzita, snazil som sa ju riadne vydesinfikovat a riadne prestriekal najprv savom, nasledne pur a oplach. Zachodik s kockolitom sme vyhodili, zdal sa zbytocny... A asan zacal smrdiet po 3 dnoch, a dost neprijemne. Takym cpavkovochlorovym smradom, pripominajuci smrad z novych dieselovych aut a nakladakov ktore vstrekuju do katalizatoru mocovinu.
Co sa tyka stravy sleciniek, kombinujem stale to iste krmivo, ale je fakt ze okrem CARE+, na asane okamzite citit kazdy vyluceny produkt, ci uz kvapalny alebo tuhy

Casto lezim na posteli pri klietke hlavou 20cm od nej, tak tie pachy trochu sledujem.
Po case smrad trochu vyprcha, ale po 8 hodinach nepritomnosti v zavretej izbe s potkankami (prevazne teda rano) je to doslova facka ked otvorim dvere. Musim to dlho vetrat, hrabat sa v podstielke a odstanovat denne 10-20 percent jej objemu. Co teda vobec netesi, kedze vyrobca slubuje 400percentu usporu podstielky

Pritom bez udrzby je to koli smradu neudrzatelnejsie ako hobliny, ktore pri rovnakej cene mozem bez akejkolvek dalsej prace raz za 2 dni celu nahradit novou a to este v 2x hrubsej vrstve.
Momentalne prebieiha pokus so zachodikmi v rohoch s "kockolitovou" naplnou. Tak zatial prvy den bez udrzby a smradu, neviem ci vyprchanim toho chloru alebo proste slecny chodia poctivo na kockolit...
Ostala mi tretina balenia, takze zajtra dno vycistim, vymenim, a este jeden tyzden potestujeme...
Objednal som na skusku este PET SILVER, ktory podla skusenosti z inych zdrojov smrdi najmenej ako na dne klietky, tak aj v kozusku zvierat
Slecnam podstielka vyhovuje, to je pre mna najdolezitejsie, ale celkovy dojem u mna je teda negativny, hlavne koli cene.
Uvidim co ukaze cas a prax, a skusim este ten PET SILVER, o ktorom budem urcite referovat.