od Veselka » 27 bře 2016 02:34
Dokud jsem dávala mojí Čiperce ATB v sirupu, tak to bylo vlastně stejné, nejdřív v pohodě, po pár dnech už se od stříkačky odtahovala.
Řešila jsem to tak, že jsem za prvé nespěchala a nedělala z toho "rituál". I když v mezičasech byla schopná pít sama, dávala jsem jí stříkačkou pít i tak, čímž jsem jí trošku oblbla.
Věděla, že v té stříkačce jsou i dobroty jako čerstvá šťáva z mrkve, jablka, manga aj.. Tak jsem to různě střídala, používala jsem 1ml stříkačku a "najednou" jich vypila 4-8, podle toho, jak měla chuť a žízeň. Čili v první bylo třeba jablko s mrkví, v druhé ATB, nebo až ve třetí. Případně, to se mi osvědčilo asi nejvíc, jsem do stříkačky natahovala střídavě ATB a ovocnou šťávu - např. 2 dílky šťávy, půl dílku ATB a zase šťáva (ovoce jsem umixovala na padrť, takže šťáva zůstávala hustá a tím se nepromíchala s ATB, čili ten kousek ATB, hned zapila zase dobrůtkou a tak to hned zapomněla). Také jsem nárazově přidávala do šťávy med, sladké jí chutnalo moc.
Později jsme přešli na injekční ATB a tam už to bylo v pohodě, protože mi většinou chrněla na klíně, dostala nějakou baštu a tak si pospávala (nepíchala jsem jí, když už dlouho spala, ale jen když lehce pospávala). Používala jsem ty nejtenčí podkožní jehly 0,4 (ještě lepší jsou inzulínky, ty mají průměr 0,33), připravila jsem si na stůl injekci a desinfikovanou gázu, hladila jsem jí, pak jsem vzala kožní řasu, otřela desinfekcí, vzala jehlu, píchla, hned jak jsem jí vytáhla, tak jsem jí hned u vpichu pohladila/masírovala a většinou ani nezvedla hlavičku.
Když se neotálí, ale je to šup, šup, potkánek doma v klidu, tak je to v pohodě.
Potkaní kluci Neposeda, Honzík, Arwinek, Strakáček, Bělásek, Hnědásek, Prcek přejmenován na Malý Strakáček 1, Malý strakáček 2, Fuzík 1, Fuzík 2, Malý Bělásek, Ferda, Malý Strakáček 3 a Malý Strakáček 4
V srdci a vzpomínkách Vás mám napořád Anatásku, Torinko, Čiperko,Lojzíčku,Tasíčku, Staroušku a Darwinku