Dobrý deň , chcela by som sa s vami poradiť ohľadom mojich dvoch potkanoch. Mám ich asi pol roka, sú to dvaja samčekovia a poslednú dobu - asi 2 mesiace, sa bijú. Jeden má poškrabané celé bruško, ňufák a druhý má asi 1,5 cm hrubý škrabanec. Je to zvláštne , lebo vždy spolu spinkajú , ležia spolu na hojdačke a ani neuprednostňujem jedného pred druhým , vždy im dávam papať a pamlsky rovnako. Čo mám robiť aby sa prestali biť? Alebo aspoň aby sa tak veľmi neškriabali? Myslite, že by som im mala ostrihať pazúriky? Aj keď som to ešte nikdy nerobila. Alebo sú nejaké špeciálne prípravky na tie škrabance ? Bojím sa aby sa im to nezapálilo. Vďaka za všetky rady a odpovede.
ze by puberta? (ta tusim zacina nejak tak) mozna kluci bojuji o to, kdo bude kapo.. jestli to jsou fuzzici, tak tam se skrabance udelaji opravdu lehce - co jsem cetla (mam jen chlupace).. na skrabance dezinfekci (betadine ).. oni si to asi casem vyrikaji
.. jinak ja mam podobny problem a pro lepsi rozlozeni hierarchie jsem poridila dalsi skvrne - zatim vypada, ze zafungovalo, doufam, ze to vydrzi