Dobrý den,
prosím o radu - jsme s mojí dcerkou nadšené začínající chovatelky potkánků - mazlíčků a došlo tak nějak k jejich vydatnému rozmnožení, vlivem společného výběhu s novým čokoládovým samečkem.
Začínali jsme se 4 samičkami koupenými jako miminka letos na jaře. Z nich 2 jsou úplně úžasné - šedobílé a 2 po porodu mláďat koušou do krve. Když čistím klec musím je vylákat ven, jinak mně pokoušou. Jedna je horší a dokonce - což je stašné - zakousla odrostlé mládě a zřejmě i několik malých mláďat. Nechceme je dávat pryč - protože je jasné že jinde by neměly budoucnost. Může mně prosím někdo poradit, jak změnit prostředí nebo přístup ke kousavým samičkám. Mojí poslední nadějí je že to odezní až mláďata odrostou, ale slýchám že to už zůstává. Děkuji za jakoukoli radu.
Také mohu nabídnout mláďata z nepříbuzného spojení: standard srst s fuzz genem, a fuzz potkánky, obojí ouška dumbo i standard, barvy šedá - husky, černá, hnědá, bílo-hnědí kapucínci, světlí fuzz s černýma očima. (mých 12 potkánků, které jsem dala v pátek do Pet centra v Palladiu k prodeji výhradně na mazlíčky se během tohoto weekendu prodalo - jako mazlíčci a část si rozebraly i samy prodavačky - tak myslím, že jsou pěkní.)
Hezký den a šťastné chvíle s potkánky,
Veronika
Veronika.burketova@seznam.cz