Dobry den, vcera jsme si s pritelkyni koupili novou potkanku, doma mame uz peknou tlupu, dve postarsi damy, jednu dospelacku a dve pubertacky. Vcera pri navsteve zverimexu jsme si prinesli domu novy prirustek. Mladounkou potkanku, ktera byla v terarku sama, tak se nam ji zzelelo. Vsichni vime, jak je to s potkany ze zverimexu, cekali jsme, ze to nebude zadna slast, ale to co nastalo nas prekvapilo oba. Nase devcata novy prirustek prijaly skvele. Jedna z pubertacek se zacala dokonce chovat velmi maminkovsky. Nicmene nase nove mladatko ma cas od casu jakysi zkrat. Samozrejme je v novem prostredi, hadam, ze od matky byla odtrzena moc brzy a nema zadne socialni zaklady. I pres nas velmi prekvapilo, kdyz mala vyletla z klec, pritelkyni skocila na hlavu a nasledne stremhlav na podlahu, kde pobihala jako potrefena... po par vterinach proste zastavila a vypadala, ze ma nejaky zachvat. Uprimne jsme mysleli, ze uz to nezvladne, jen seboou cukala na podlaze a ja mel za to, ze si ublizila natolik, ze ji budeme muset pomoct od bolesti. Kupodivu se z toho vylizala. Zlomene nic nema, hlava vypada v poradku, zadny vytok z nosu, oci ani usi. Hybe se normalne, i kdyz je ted pouze zalezla. Mel nekdo z vas podobnou zkusenost? Tyhle "zkraty" se ji deji i kdyz je v kleci, v byte je klid, zadny nahly zvuk nebo pohyb to nespusti, proste z niceho nic zacne jancit. Kdyz se uklidni, tak se ji ostatni potkanky smele ujmou a vse je na chvili v poradku. Nejake napady?
EDIT: Zapomnel jsem dodat, potkanka ani jednou nepiskla, at uz strachy ci bolesti. Za vsech okolnosti je potichu.