To první (červené

) je "vyrobené" z kšírek na malého pejska, co jsem koupila asi za 15 korun v Sapě. To vodítko s karabinkou je původní, jenom z kšírků jsem ustřihla pruh a našila na něj suchý zip. Ale někdo zručnější by určitě vyrobil i něco lepšího

Většina potkanů, co jsem zatím měla, ho taky moc nepotřebovala - z přepravky jsem je musela vyndat násilím, a naše procházka potom znamenala, že za mnou všichni chvíli chodili a snažili se mi vylézt na nohy než jsem je vzala zase domů. Ale nedávno jsou si domů přinesla naprosto neskutečnou potkanici - je to zlatíčko, ale chvíli nevydrží na jednom místě a všechno musí vidět. Kdybych na ni vodítko neměla, vůbec by nesměla chodit ven, protože bych ji okamžitě někde ztratila. Nejdřív jsem ji vzala před dům bez vodítka, ale fungovalo to jen chvíli, než se rozkoukala. Takže když jdu s touhle potkanicí ven, tak to doopravdy vypadá, jako když venčím pejska.
EDIT: Hm, teď trochu zní, jako když ty svoje lenochy týrám. A vlastně ano, občas je donutím, aby dvě minuty chodili po vlastních tak, že je vysadím na trávu a utíkám před nimi, protože když se zastavím, sednou si mi na boty a myjí se (nesnáší sezení na trávě). Takže moji potkani to za týrání rozhodně považují.