Myslela jsem, že geny na barvu přenášejí "jen" barvu, ale slyšela jsem, že ruská modrá v standard srsti se projevuje kratší, ale hustší a velmi lesklé srsti. Taky, že se často k ruské modré barvě váže hezká stavba těla, ale i to, že rusáci v ČR nejsou moc dlouhověcí.
Co mám načteno, tak barva byla vyšlechtěna na velveteenech v USA v roce 1993 a viděla jsem, že někteří rusáci mají tu srst opravdu trošku kratší a hustší, alespoň na pohled. U Ashanti to teď taky tak vypadá, ale je možné, že ještě pořád přesrsťuje, takže bych to nepovažovala za směrodatné. Zbytek je mi záhadou.
Ráda bych se zeptala těch, co potkánka téhle barvy, hlavně v standard srsti, vlastní, co si o tom myslí. Ta srst může být i optický klam, ne? A co se týče postavy? Mám mimino, navíc dumbo, takže taky nemůžu vypozorovat doma.
A u věku? Předpokládám, že to by bylo, pokud zakládající potkani ruské modré linie v ČR nebyli moc kvalitní, ale v tom případě by se to dalo během pár let pečlivého šlechtění z linie vyndat a už by to někdo dávno udělal.
Ráda bych se ruské modré linii věnovala, takže bych o tom chtěla vědět pokud možno co nejvíc.