jmenuji se Pan Louka a rád bych vám popsal události posledních pár dní. Pobíhal jsem si po poli, louce a asi i lese, když jsem zaběhnul do jedné zahrady. Měli tam totiž něco červeného a chutného na větvičkách. Ale přišlo něco na dvou packách (teď už vím, že to byl člověk) a chytilo mě to do síťky a dalo do klece. Tam bylo seno, které mě píchalo do kůže, ale aspoň to nebyla studená hlína, kde jsem spal posledně, a nefoukalo na mě, protože mě někam odnesli. Asi tři dny jsem takhle bydlel, pak přišla další člověk a vzala mě někam, kde to strašně páchlo. Tam mě nějaká člověk dávala na boky něco velkého, nevím, co to bylo, ale studilo to a mě se to nelíbilo. Ale prý jsem zdravý, i když dost pohublý a mám špatný kožíšek. Prý nění poznat, jestli jsem naježený, protože kožíšek je hnusný nebo protože jsem naštvaný. A dokonce jsem měl na uchu klíště! Ale něčím mě pokapali na záda a klíště odpadlo, než jsme dojeli tam, kde teď budu pár dní bydlet. Prý až se trochu osmělím a pořádně najím, půjdu do nového domova. Teď bydlím v garáži, kde je teplo, ale jiní potkani tu nejsou, abych je náhodou nenakazil. Prý se tomu říká karanténa. A teď je otázka, kam půjdu? Jsem dost ustrašený, nepamatuju si, kolik mi je let, ale prý ještě nejsem dospělý. A nikoho jsem nepokousal Emotikona smile
Prý, kdo by mě chtěl, má se ozvat tetě Womi.