Teda já newim, esli jsem to tu už někde nepsala, ale taky jsem zažívala na trase Ústí nad Labem - Praha - Plzeň zajímavý rekace. Někteří se rozplývali, jiní prskali a štítili se vůbec projít okolo.
Jednou se mi nějaká babička ve vlaku optala, co že to v té kleci mám....tak jsem radši zažbrblala, že "kanálníčka" (nevzbuzuje to tolik rekací u okolosedících, než když slyší POTKAN), kámoška přitakala, že je to takovej malej kanálek a chudák nedoslýchavá babi si myslila, že kanárek...tak jsem ji radši při tom nechala
A druhá věc - jednou se lidem v kupé náš malej tak líbil, že furt chtěli, abych ho pouštěla ... tak jsem toho našeho banditu vypustila, jenže jak byl rozvernej, vlezl mi do naušnice, prostrčil hlavu a přední tlapky, ale na bříšku se v kruhu zasekl a když zjistil, že je v pasti, začal šíleně vřeštět. Takže jsem tam seděla, potkan mi visel z náušnice a ostatní se ukrutně bavili. A Lemiáše to zřejmě nepoučilo, protože jakmile jsem ho vysvobodila, hnal se opět na rameno a zase strkal čumáček do naušnice, takže jsem ustoupila a sundala je.
Jináč když s nim jezdim autem, má takou malou klícku, kterou zabezpečim pásem a docela rád u toho kouká z okna, než ho to drncání uklimbá...